5 главни предности во изучувањето на англискиот јазик

Учењето на нов јазик, секогаш е одлична идеја. Тоа ви носи неверојатни бенефиции кои се и научно докажани. Еден од најкорисните јазици за изучување секако е англискиот јазик. Продолжи да читаш


4 причини зошто учење англиски онлајн е подобро отколку во училница

Многу луѓе прашуваат “ Можам ли да научам англиски онлајн?” Во ова време, одговорот е “Апсолутно може” Традиционално, луѓето учат јазик во училница или преку претопување во земја или регион каде тој јазик се зборува. Како и да е, Интернетот го промени сето ова. Продолжи да читаш


8 алатки и совети за ефективно и самостојно учење на англискиот јазик

Време е да се запрашате:- Колкава е вашата самодоверба? Вашиот одговор би требало да биде:- Имам премногу самодоверба, тотално сум самоуверен/на. Доколку сето ова е вистина, знаете дека дефинитивно можете самостојно да научите англиски јазик, се согласувате? Одлично! Од причина што каде и да посакате да патувате, англискиот јазик може да биде вашата најголема вештина во комуникацијата со други луѓе. Доколку имате доволно самодоверба, можете секако да ги прескокнете скапите курсеви и дебелите учебници на англиски јазик, во целост и на свој начин да одлучите да започнете со изучување на англискиот јазик. Продолжи да читаш


4 совети за конструирање на реченици во англискиот јазик

Основната конструкција на речениците е неопходна за секој кој пишува на англиски јазик, започнувајќи од самиот мајчин јазик кој се пишува на работа, па се до оние кои го изучуваат ESL. Следните 4 совети се основите за правилно конструирање на речениците. 1. Користете адекватен начин Продолжи да читаш


Како моите деца да го започнат учењето на англискиот јазик, дома?

Многу родители би сакале да ги научат своите деца англиски јазик, дома. Но, не знаат како да почнат. Не е воопшто битно ако вашиот англиски не е совршен. Најважното е да бидете полни со ентузијазам и да им дадете на своите деца многу пофални зборови и охрабрувања. Продолжи да читаш


Започнете да зборувате англиски брзо и лесно.

Сите слушнале за: „Колку повеќе јазици зборуваш – толку повеќе вредиш“. Ова никогаш не преовладувало повеќе од денес. Современото време бара сите ние да зборуваме најмалку еден странски јазик. Продолжи да читаш4 чекори за веднаш да го подобрите вашиот англиски изговор

Правилниот изговор е една од најтешките работи за учење во секој јазик. Користете ги овие 4 чекори за да ја зголемите вашата сигурност во изговорот денес! 1. Слушајте многу внимателно Продолжи да читаш


За кого е English-Online?

English-Online им нуди можност на сите генерации да учат англиски со било какво ниво на претходно знаење. Без разлика на тоа колку години имате и колкаво е вашето моментално знаење, дефинитивно можете да најдете содржина погодна за вас на оваа веб-страница. Продолжи да читаш


Совети за почетници во изучувањето на англискиот јазик

Шест идеи, наменети за почетници кои ќе им помогнат во побрзо совладување на англискиот јазик: 1. Слушајте секојдневно англиски јазик Слушајте англиски радио станици! Гледајте телевизиски канали на англиски јазик! Гледајте филмови со англиски превод! Продолжи да читаш


Учење на англискиот јазик, по пат на слушање музика

Сите знаеме дека најдобар начин во учењето на англискиот јазик е да отпатуваме во некоја од земјите во кои тој се зборува. Меѓутоа, земајќи ја во предвид земјата во која живееме т.е квалитетот на стандардот кој го имаме, ретко кој може да си го дозволи тоа задоволство. Продолжи да читаш


Мотивација за самостојно учење на англискиот јазик

Познато ни е дека главниот услов за успешно учење на англискиот јазик - редовно учење. Освен во случај ако не сте обврзани да посетувате некои часови по англиски јазик, потребно е да имате силна самомотивација за да го одржите таквиот континуитет на совладување на новиот јазик. Продолжи да читаш


Важноста на англискиот јазик

Како што знаеме, ние живееме во ера на глобализацијата. Англискиот, како универзален јазик на светот, е важен елемент на глобализацијата и се користи во голем број земји. Затоа, со цел да остане во тек со глобалните трендови, повеќето од универзитетите во светот го наведуваат англискиот јазик како еден од основните предмети. Често важен, дури и одлучувачки фактор кога се аплицира за одредена позиција, универзитет или за членство во некоја институција, е нивото на вашето познавање на овој јазик. Продолжи да читаш


Учете англиски!

Сериозно! Ова е една од најважните инвестиции за вашата иднина. Патем, и за иднината на вашите деца. Не слушајте и не читајте туѓи преводи. Вистинскиот квалитет е во оригиналот. Не разбирате што се случува и мислите дека не можете да останете на темата? Продолжете и покрај тоа. Продолжи да читаш


Зошто треба да учам англиски?

Познавањето на англискиот јазик веќе не е прашање на волја; тоа е потреба и неопходност. Повеќе од половина милијарда луѓе во светот зборуваат англиски. Англискиот е јазикот кој го користат различните етнички групи во ЕУ за да комуницираат. Како резултат на тоа, повеќе од половина Европејци (претежно млади) не можат да комуницираат на ниеден друг јазик освен англиски. Продолжи да читашУчење зборови на англиски јазик

Учењето на англиските зборови е основната и најлесната задача која ве очекува. Сепак, за голем број луѓе, учењето на англиските зборови знае да претставува голем проблем. Темелот на тој проблем е всушност погрешниот пристап на изучување на англискиот јазик, т.е лоша организираност. Продолжи да читаш