Сите статии

Зошто треба да учам англиски?

Познавањето на англискиот јазик веќе не е прашање на волја; тоа е потреба и неопходност. Повеќе од половина милијарда луѓе во светот зборуваат англиски. Англискиот е јазикот кој го користат различните етнички групи во ЕУ за да комуницираат. Како резултат на тоа, повеќе од половина Европејци (претежно млади) не можат да комуницираат на ниеден друг јазик освен англиски.

Околу 80% од сите веб-ресурси се на англиски.

Ако има нешто за што сте заинтересирани, професионално или лично, можете да бидете прилично сигурни дека повеќето пибликации на таа тема се всушност на англиски јазик. Тоа не е проблем; без разлика дали сте програмер или хирург, пеинбол или јога фан – поголемиот дел од информациите на овие теми се достапни за вас, дури и ако вашиот англиски не е совршен.

Во дваесет и првиот век, комуникацијата не смее да биде нарушена од недостатокот на познавање на јазикот.

Учењето на англискиот јазик е едноставно. Повеќето од нас сѐ уште беа на училиште кога се преживуваше најтешката фаза – почетокот, па ако се има желба, понатамошното подобрување ќе биде полесно.

Започнете да изучувате англиски јазик денес!

Креирајте бесплатна сметка и започнете да изучувате англиски денес!
Креирај сметка