Сите статии

Совети за почетници во изучувањето на англискиот јазик

Шест идеи, наменети за почетници кои ќе им помогнат во побрзо совладување на англискиот јазик:

1. Слушајте секојдневно англиски јазик

Слушајте англиски радио станици!

Гледајте телевизиски канали на англиски јазик!

Гледајте филмови со англиски превод!

2. Воспоставите конекции со англичани исто и со луѓе кои зборуваат англиски јазик

Пробајте да започнете разговор.

Вежбајте дијалози.

Учебниците за почетници се исто многу корисни.

3. Читајте книги на англиски јазик

Започнете со приказни за мали деца.

Читајте реклами, знакови и етикети.

4. Запишувајте ги новите зборови

Наменете една тетратка исклучиво за запишување нови зборови.

Запишувајте ги зборовите по абецеден ред [A, B, C,....]

Составете реченица од секој научен збор.

5. Започнете со водење дневник на англиски јазик

Започнете со едноставни реченици:

Следниот ден ќе составите нови реченици.

6. Посетете некоја од државите во која се зборува англискиот јазик

Учете англиски јазик природно, без напнатост!

Бидете гости во некое англиско семејство.

Слушајте како зборуваат луѓето чии мајчин јазик е англискиот.

Започнете да изучувате англиски јазик денес!

Креирајте бесплатна сметка и започнете да изучувате англиски денес!
Креирај сметка